FAQ

Veel gestelde vragen

+Aannemer

De woningen worden gebouwd door A. Tuin Den Helder B.V. tel. 0223 66 86 85 

+Bouwgarant

De woningen worden gebouwd onder Bouwgarant

+Koopprijzen vrij op naam

De verkoopprijzen zijn vrij op naam

+Antispeculatiebeding

We zijn met gemeente Texel nog in gesprek over het anti-speculatiebeding en hopen hier zo spoedig mogelijk meer duidelijkheid over te kunnen geven.

+Huisvestingsvergunning

Vraag na of u een huisvestigingsvergunning van de gemeente Texel nodig hebt.

+Duurzaam

Conform de landelijke richtlijnen zijn de woningen gasloos met een individuele warmtepomp ten behoeve van de vloerverwarming en een koelmogelijkheid in de zomer. De warmtepomp is voorzien van een boiler voor warm tapwater. De gebalanceerde ventilatie unit heeft een Warmte Terug Win gedeelte. Op het dak van alle woningen komen PV-panelen.

Het energielabel is A+++

+Bergingen

Iedere berging krijgt een wandcontactdoos en een lichtaansluitpunt met schakelaar. De 10 bergingen worden middels een kabel aangesloten op de elektrameter van de Vereniging van Eigenaren. De bergingen van de woningen uiteraard op de meterkast van de eigen woning.

+Afscheiding tuin

Het stalen hekje met haag om de tuin wordt aangelegd vóór de oplevering. Het onderhoud komt in de mandeligheid. (gemeenschappelijk eigendom binnenterrein)

+Bomen

De bomen horen bij de mandeligheid (net als de parkeerstrook). Het gaat hier om de afgesproken afscheiding naar de overburen aan de Kotterstraat. De struikjes van de afscheiding van de tuinen van de woningen en voor de woningen zullen waarschijnlijk een of twee keer per jaar worden gesnoeid (mandelig). Dit om uniformiteit van het onderhoud te waarborgen.

+Leibomen aan de Kotterstraat

Er komen aan totaal 6 leibomen aan de Kotterstraat. Drie leibomen in de tuin van bouwnummer 2 en drie leibomen in de tuin van bouwnummer 3. Zoals nu het plan is, worden ze vlak achter het hekwerk met de haag geplant. De hoogte zal ongeveer tussen de 2.5 en 5 meter liggen. Je kunt er dus wel onderdoor kijken. Het gaat om het beperken van de inkijk van de balkons op de eerste verdieping. Ook worden er aan de voorzijde 2 bomen geplant in beide hoeken van de tuin. De bomen zullen in de zomer schaduw geven. De voorzijde ligt ongeveer op het oosten. In de ochtend zullen de bomen schaduw geven, maar rond 12 uur komt de zon van de zijkant en zal in de tuin schijnen. 

+Lantaarnpalen

Er is een belichtingsplan voor de Slotskolk waarbij 4 of 5 lantaarnpalen worden geplaatst op het terrein. Dit is meegenomen in het inrichtingsplan van de mandelige grond.

+Parkeerplaatsen

Iedere koper krijgt een eigen parkeerplaats.

+Uitvoering badkamer

Er zijn bij de aannemer diverse keuzes te maken als het gaat om de uitvoering van de badkamer. 

+Strook grond naast kavel 11

Deze strook kan als optie bij bouwnummer 11 getrokken worden. Bij geen belangstelling heeft de exploitant van de Pepermolen belangstelling om hen toegang over eigen terrein via de zijkant van het pand te geven.  

+Lift

Het appartementengebouw beschikt over een lift. Merk Aesy type A-5000. Binnenafmetingen platform: Breedte 1.0 m en diepte 1.47 m maximaal gewicht 400 kg. Passen voor o.a. een rolstoel. Voor meer informatie: Platformlift Aesy A5000 

+Levensloopbestendig

Alle appartementen zijn gelijkvloers en daarmee rolstoelvriendelijk. In de centrale hal komt een platformlift, zodat ook de bovenste verdiepingen voor iedereen goed bereikbaar zijn. Vier van twee onder één kap woningen hebben de optie voor een zij-uitbouwmet daarin een slaapkamer en een badkamer. 

+uitbreidingsmogelijkheden woningen